En vanlig dagHettas blogg är numera min startsida på datorn när vi är så långt borta från varandra som man kan komma. Det är jättekul att läsa vad hon har gjort idag på sitt utbytesår i USA och jämföra med vad jag har för mig. Här är adressen http://hettaiusa.tumblr.com/. Hon har just lagt upp lite inlägg om "en vanlig dag". Jag tänkte följa hennes exempel och göra samma sak, så kan man se hur olika - eller lika - vi har det.


Jag går upp klockan sex och duschar och sen försöker jag väcka min lillasyster Antim. Det är nästan omöjligt så oftast brukar Mama få ta över när jag inte lyckas. Efter det äter jag ett äpple och dricker ett stort glas 8% buffalomjölk. Hetta skrev att kaffe inte är så vanligt i USA, samma här, vi dricker chai eller buffalomjölk som sagt. Oftast med olika smak, typ ros-smak eller bananshake. Mangoshake är min favorit, dricker man plain är mjölken lite för fet för min smak dock. Efter det har min syster förmodligen vaknat och då åker vi moppe eller rickshaw till skolan. Det är bästa tiden på dagen tycker jag, det är svalt, ganska glest och lugnt på gatorna och man har hela dagen framför sig.

I skolan har vi perioder så jag läser samma ämnen varje dag (samt morgonsamling när vi sjunger nationalssången och blir tillsagda att inte ha färgade toffsar i håret, eller för många hårspännen). Ämnesbyte sker vid ringning! Det är ganska kul när läraren blir avbruten rätt i en mening av ringklockan och alla elever springer ut ur klassrummet.
Bild är bäst, då sitter vi och pratar och ritar bara. Sen har vi historia och det är superhögt tempo och mycket läxor och prov, men min lärare brukar glömma att hon gett oss dessa läxor, så det jämnar ut sig i längden till inte så mycket arbete. Vi läste först om hur aporna började gå upprätt, sen läste vi om Native Americans för att efter det hoppa till "Japan och China innan och efter första världskriget", för att slutligen idag läsa om Muhammads grundande av Islam. Jag försöker hitta en röd tråd, men den kanske fortfarande är fördold i framtiden.
Efter det har jag sitar. Det är väldigt underhållande. Jag går dit, spelar i 10 min, och sen lyssnar jag på när resten av klassen har teori på hindi. Sen har vi rast och då går vi oftast runt i cirklar och dricker frappe eller isté eller äter snabbnudlar eller masalachips och gossipar om folk på skolan. Eller jag antar att det är vad de pratar om, jag förstår inte riktigt hindin än som sagt.
Sen har jag indisk traditionell dans, jättefestligt, engelska och efter det hindi med en kompis som lärare och sen befar jag mig hemmåt! Slutar tolv, inte överdrivet ansträngande.
Kommentarer
Postat av: Jojjo

Du kommer kunnat allt i historia ju!Jag vill veta hur toaletterna är, är det hål i marken? dass? vanlig toa? dusch i baken eller hur är det? Väldigt konstig fråga men jag är nyfiken hehe :)

2011-08-26 @ 18:39:52
URL: http://ewertzh.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0