Happy Republic Day!Hej Hej!

Amanda skrev på sin blogg för några månader sen: "jag vet inte vad jag ska skriva om, men är man i Indien borde man ju kunna skriva om något". Jag måste försöka följa hennes exempel, det står verkligen helt still i mitt huvud.

Såå....

Lite småsaker då.

- Vår städerska har inte kommit på typ två veckor så jag har moppat golv och dammat varje dag. Rätt skönt att jobba faktiskt, hatar att bli serverad...
- Vår Boha, papas äldre syster, och hennes familj har varit här i tre nätter och det har varit väldigt trevligt. Vi har ätit gott och spelat Tash, kort, med RIKTIGA pengar! Woho! Jag vann de tre första omgångarna och låg med plus 170 rupees, men sen började jag förlora och slutade på minus 40 rupees.
- Igår var vi på invigning av en ny suit-affär och jag råkade köpa en alldeles för dyr designer suit och går nu omkring och försöker övertyga mig själv om att det är okej, den var ändå från Pakistan lixzom...


Sen få det bli lite bilder. Alltid en bra utväg.

PatangHappy Lori!


Vintern är här och man blir så himla upptagen. Med att sitta på takterrassen i 6 timmar. Soliga dagar hänger vi där uppe hela dagen. Dricker chai, flyger drake, äter apelsiner. Regniga dagar är som regnig svensk sommar, då sitter vi inne och spelar kort i flera timmar.
I fredags var det högtiden Lori, the kite day. Mina morbror och mina kusiner kom hit och vi flög drake så mycket vi bara orkade. Egentligen är det bara killar som flyger, men jag låtsades som om jag inte hörde den "regeln". Det var så SJUKT många drakar! Det såg nästan ut som om det var mulet. ÖVERALLT på ALLA terrasser hade hela släkten samlats och ALLA hade köpt minst 500 drakar dagen till ära. Flyga drake i Indien är precis som i "The kite runner": det handlar inte om att springa på marken och få upp draken i luften och sen bara titta på den, som vi gör i Sverige, utan det handlar om att Tävla. Tävlatävlatävla, cutta varandras drakar och fånga dem när de singlar ner på taken. Jag flög tillsammans med min Tauji, min farbror, men så fort han gav mig snöret störtade vår drake, så efter ett tag tog han över helt.
På kvällen hade vi pooja, bön, på terrassen med en liten brasa. I den kastade vi jordnötter, sockerbitar, popcorn och lite annat smått och gott. Sen gick vi tre varv runt brasan och efter det fick vi äta peshard, mat från templet.

Jag har äntligen införskaffat mig en kamera nu, så äntligen kan även jag föreviga mitt liv på teknisk väg. Jag snodde med den till skolan en stund idag, det är väldigt förbjudet men jag är ju känd för att vara en gangster så jag sket i alla regler! Mohaha! Det var första skoldagen idag på några veckor och det var rätt skönt att vara tillbaka. Min klass final exams börjar snart och då ska jag ut ur skolan så det är lite sorgligt. Passar på att vara där nu helt enkelt.


Annars börjar jag faktiskt inse att det är ungefär 3,5 månader tills jag åker hem igen. Skräckblandad förtjusning. Dock saknar jag allt och alla så mycket att det gör ont!

På dagarna tycker indierna att det är så kallt att man behöver täckjacka. På kvällen, om vi ska på fest eller annan treflig tillställning, då går barfota i glittriga sandaler alldeles utmärkt! Älskar när style skiter i comfort.Om Tauji kan flyga hjärtan kan jag flyga drakar! 


RSS 2.0