Radha, To pagal hain (Radha, du är mentalsjuk!)

Det här har jag haft för mig!

  1. Fastat. Vi har haft fasta hela familjen. Några en hel vecka, jag de sista två dagarna. Fastan var för att helga gudarna och innebar att vi inte åt kött, ägg eller vete typ. Eller vi åt i stort sätt bara frukt, mjölk (chai så klart) och potatis. Jag älskade maten i alla fall så för mig var det mest roligt med en fasta. Kul att pröva en på riktigt, den vi har i Sverige har jag aldrig träffat någon som har gjort? Imorgon är det fasta igen, men bara för att gifta kvinnor. Den här gången får de inte äta något på hela dagen, inte ens dricka vatten. Däremot är det stor fest på kvällen så alla är superfint klädda och smyckade och har mehandi upp till armbågarna!
  2. Fyllt 18 och äntligen har jag tillgång till en himmelska nyckeln som det innebär att vara arton. Vad man har hört. Firade väl inte riktigt på samma sätt här som jag hade gjort i Sverige, men det var en väldigt bra dag i alla fall. Jag åt alldeles för mycket, fick alldeles för fina presenter och en tårta i ansiktet, som avslutade dagen. Blev gulligt firad i skolan också, tårta på rektorns kontor och partyhatt påtvingad för resten av dagen.
  3. Lärt min granne Mehak alla de fulaste svenska svordomarna som hon glatt räknade upp på fingrarna när vi var på restaurang, som jag skrattade!
  4. Varit på bio, på hindifilm den här gången! "Rascals". Fattade vad den handlade om men satt som ett fån varje gång alla i biosalongen började skratta. Indier på bio visar gärna sin uppskattnig dessutom. Kommer det en snygg tjej i rutan börjar alla jubla och klappa händerna.
  5. Jag har varit på Amritsars enda McDonald's och ätit veggiebörgare för första gången. All den vegetariska maten här har fått mig att inse hur mycket kött vi äter i Sverige. I varje måltid ju! Jag tänkte att vi ju äter massa pasta som är vegetarisk. Men vi har ju bacon och skinka och salami i alla pastor ändå. Mcveggie var också god.
  6. Varit på INDISKT BRÖLLOP! Här snackar vi en stor händelse. Det var min mammas bästa väns mans kusins dotter tror jag, som skulle gifta sig. Jag gick på bröllopsceremonies i 2 dagar. Utåt sett verkade de handla ganska mycket om att äta och bli fotad, men sen fick jag se alla traditioner. Festligheterna hålls på jättestora gårdar typ, områden stora som Sturebyskolans hela campus dekoreras och ööööverallt finns det mat. Matstånd för nudlar, golgappa, potatoburgers, chappattis, fruktsallad och så mycket mer. Och det är bara snacksen. Efter det går man in i en megasal och äter middag, bufé med jagvetintehurmånga rätter. Gästerna var väl kanske 700 typ. Vad det gällde bröllopet var vi på brudens sida så vi fick se hur hon gjorde sig iordning. hon var fantastiskt vacker med så mycket smycken att hon rasslade så fort hon andades. Ceremonierna innefattade allt ifrån att gå med henne under en sjal till att kasta pengar på henne till att hon och hennes man utbyter ringar och blomhalsband och mycket. Det var minst sagt en häftig upplevelse och nu kan jag förstå varför indierna älskar bröllop så mycket.Hej ajm bäck
Efter några veckor utan internet så är jag numera återigen en utbytesstudent med wi-fi. Är också 18 år numera. Så det ska jag skriva om! Imorgon eller så. Måste sova lite först bara.RSS 2.0